گلایه های پدر مینیاتور ایران از بی توجهی به هنر
مینیاتورسرا : پدر مینیاتور خراسان حمایت از هنرهای مینیاتوری و صنایع دستی و ایجاد بستری برای به نمایش گذاشتن و فروش آنها را، کمک به اقتصاد مقاومتی دانست.
قاسم باسطراد در مشهد از نادیده گرفته شدن هنرمندان صنایع دستی و مینیاتوری گلایه کرد و گفت: اگر در مشهد مانند اصفهان به هنرمندان توجه شود، میتوان علاوه بر بعد زیارتی، بعد گردشگری این شهر را پرورش داد و این خود خدمتی به اقتصاد مقاومتی است.
وی از هزینههایی که برای هنر دست خود کرده و بیش از 200 تابلویی که در انبار منزلش خاک میخورد گفت و بیان کرد:
بسیاری از موزهها در مشهد خالی هستند اما صنایع دستی هنرمندان به نمایش گذاشته نمیشود. بنده تا امروز بیش از 100 میلیون تومان برای تابلوها هزینه کردهام، بیش از 1000 تابلو نقاشی کردهام اما خیلیها ترجیح میدهند از خارج از کشور تابلو بخرند.
باسطراد به فعالیت پرنشاط جوانان در عرصه هنر مینیاتوری مشهد گفت و بیان کرد: جوانان هنرمندی وارد این عرصه شدهاند و اگر از آنان حمایت شود و مورد توجه قرار گیرند، بسیار درخشان و امیدبخش خواهند بود. به شخصه هنرجویانی داشتهام که حالا در سطوح دانشگاهی فعالیت میکنند.
وی ضمن یادآوری نمایشگاه تاثیرگذاری که در سال 95 در میدان شهدا برگزار شد، افزود: در این نمایشگاه، شهرداری مشهد بسیاری از هنرمندان از شاخههای مختلف صنایع دستی را دورهم جمع کردهبودند و هنر آنان را به معرض نمایش و فروش گذاشتند. استقبال بسیار خوبی از این نمایشگاه شد اما متاسفانه یک ماه بیشتر برپا نماند.
باسطراد از برگزاری همایشی با حضور هنرمندان خراسان رضوی در استانداری گفت و افزود: یک ماه پیش در این گردهمایی به استاندار محترم گفتم که بنده 50 سال است با قلمو و رنگ زندگی میکنم. هنرجو داشتهام، آموزشگاه شخصیام را به دلیل مشکلات رهن و اجاره، تعطیل کردم و حالا در منزل مشغول به کار هستم و تنها انتظارم این است که بتوانم برای مردم کار کنم و هنر خود را به نمایش بگذارم.
وی به فعالیتهای مثبت استاندار خراسان رضوی در حمایت از هنرمندان اشاره کرد و گفت: حدود یک هفته پیش استانداری جشنواره طوس را در پارک ملت مشهد برگزار کرد و نمایشگاهی از هنرهای مینیاتوری بنده نیز افتتاح شد. خوشبختانه وعدههای خوبی داده شده و قرار است بعد از ماه رمضان، استاندار محترم به منزل بیایند و از تابلوها دیدن کنند و جایگاهی برای نمایش و فروش تابلوها و صنایع دستی هنرمندان، اطراف حرم رضوی فراهم شود.
پدر هنر مینیاتوری خراسان که 15 سال در در دانشگاه هنرهای زیبای تهران فعالیت داشته و تحت آموزش استاد فرشچیان و بهزاد، رنگها را در هم آمیخته و سیاهمشق کرده، از سال 42 با ورودش به مشهد مقدس بنیان هنر مینیاتوری را در استان خراسان بنا نهاده است و حالا بعد از 50 سال به دوش کشیدن بار هنری استان، تنها خواستهاش کار کردن برای مردم و دیدهشدن آثار متروک مانده در انبار خانهاش است.
فارس